top of page

Contact

Opera op de Parade is een initiatief van Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente ’s-Hertogenbosch, de International Vocal Competition (IVC), de Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch en Huis73 én met steun van fantastische sponsoren en fondsen.

 

Voor algemene vragen kun je contact opnemen met ons via: info@operaopdeparade.nl.

 • Wat is Opera op de Parade?
  Opera op de Parade is een gratis operafestival op de Parade in ’s-Hertogenbosch
 • Hoeveel dagen duurt Opera op de Parade?

  Opera op de Parade duurt in totaal drie dagen. Op donderdag 22 juni staat de opera Orphée aux Enfers van Jacques Offenbach op het programma, op vrijdag 23 juni een operaconcert van het IVC en op zaterdag 24 juni een Philmob & Sing Along.
 • Hoe laat begint op donderdag 22 juni de opera Orphée aux Enfers?
  Op donderdag 22 juni start de opera Orphée aux Enfers om 20:00 uur, van 21:15 uur tot en met 21:45 uur is het pauze en de opera eindigt om 22:45 uur.
 • Hoe laat begint op vrijdag 23 juni het operaconcert van het IVC?
  Op vrijdag 23 juni begint het operaconcert van het IVC om 20:30 uur en duurt tot en met 21:45 uur. Er is geen pauze inbegrepen.
 • Hoe laat begint op zaterdag 24 juni de Philmob
  De Philmob op zaterdag 24 juni start om 19:00 uur en eindigt om 19:40 uur. Er is geen pauze inbegrepen
 • Hoe laat begint op zaterdag 24 juni de Sing Along?
  De Sing Along op zaterdag 24 juni begint om 20:30 uur, van 21:15 tot en met 21:45 uur is het pauze en de Sing Along eindigt om 22:30 uur.
 • Hoe kom ik aan plaatsen bij Opera op de Parade?
  Je hoeft je niet aan te melden voor Opera op de Parade. Het is een gratis toegankelijk evenement. Je mag zelf een zit- of staanplek uitzoeken op de Parade.
 • Hoe laat mag ik plaatsnemen op de Parade?

  De Parade wordt in de loop van de middag, na 16:00 uur, vrijgegeven. Dit in verband met de opbouw-werkzaamheden en de verwachtte hitte.
 • Is het meebrengen van een eigen stoel toegestaan?

  Op donderdag 22 juni is het, tijdens de opera Orphée aux Enfers, toegestaan om je eigen stoel mee te nemen. Het operaconcert op vrijdag 23 juni en de Philmob & Sing Along op zaterdag 24 juni zijn twee sta-evenementen. Op deze dagen is het meebrengen van een eigen stoel niet toegestaan.
 • Zijn er ook zitplaatsen op Opera op de Parade?
  Er zijn dit jaar, in verband met de bouw van het nieuwe Theater aan de Parade, geen zitplaatsen beschikbaar. We hopen je deze service volgend jaar weer te kunnen aanbieden!
 • Waar kan ik het beste parkeren?

  De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn de Wolvenhoek en de Sint-Jan. Voor meer informatie over parkeren in Den Bosch verwijzen we je graag naar de website van Visit Den Bosch.
 • Zijn er invalideparkeerplaatsen in de buurt?
  Rondom de Parade en in de stad zijn een aantal invalideparkeerplaatsen te vinden. De app van Visit Den Bosch geeft aan welke gehandicaptenparkeerplaatsen in de stad nog vrij zijn en helpen je er naartoe te navigeren. Download hem hier voor iOs of Android.
 • Waar kan ik het beste mijn fiets stallen?
  De dichtstbijzijnde fietsenstalling is de Kerkstraat. Voor andere fietsenstallingen verwijzen we je graag naar de website van Visit Den Bosch.
 • Hoe lang is de Parade lopen vanaf het Centraal Station ’s-Hertogenbosch?
  Vanaf het Centraal Station ’s-Hertogenbosch loop je in ongeveer 15 minuten naar de Parade. Voor meer informatie over het OV verwijzen we je naar de website van Visit Den Bosch.
 • Is Opera op de Parade rolstoeltoegankelijk?
  Opera op de Parade is zeker rolstoeltoegankelijk. We hebben een speciale plek op de Parade ingericht voor rolstoelgebruikers. De begeleider moet op donderdag 23 juni wel zijn eigen stoel meenemen. Vrijdag 23 en zaterdag 24 juni zijn twee sta-evenementen, daar is het meebrengen van een eigen stoel niet toegestaan.
 • Wat doet Opera op de Parade aan duurzaamheid?
  Opera op de Parade zet voldoende afvalbakken op de Parade neer om je afval weg te gooien. Daarnaast staan er twee tappunten van Brabant Water op de Parade, waar je je eigen fles met water gratis kan vullen.
bottom of page