top of page

Contact

Opera op de Parade is een initiatief van Opera Zuid, Philzuid en Theater aan de Parade. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente ’s-Hertogenbosch, de International Vocal Competition (IVC), de Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch en Huis73 én met steun van fantastische sponsoren en fondsen.

 

Voor algemene vragen kun je contact opnemen met ons via: info@operaopdeparade.nl.

 • Wat is Opera op de Parade?
  Opera op de Parade is een gratis operafestival op de Parade in ’s-Hertogenbosch.
 • Hoeveel dagen duurt Opera op de Parade?

  Opera op de Parade duurt in totaal drie dagen. Op donderdag 20 juni staan 2 korte opera's op het programma: La scala di seta en Il signor Bruschino. Op vrijdag 21 juni is er een Feelgood concert met bekende operette- musical- en filmmuziekklassiekers onder leiding van de Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch. Op zaterdag 22 juni is de Opera Sing Along met Philzuid, IVC en Brabant Koor.
 • Hoe laat begint op donderdag 20 juni de opera?
  Op donderdag 20 juni worden er 2 korte, komische opera's opgevoerd. We starten om 20:00 uur met La scala di seta en na de pauze Il signor Bruschino.
 • Hoe laat begint op vrijdag 21 juni het Feelgood concert? Hoe zit het met de EK-wedstrijd?
  Op vrijdag 21 juni begint het Feelgood concert al om 19:30 uur. Vanwege de EK-wedstrijd van het Nederlands Elftal is rekening gehouden met de eindtijd van dit concert. Bezoekers kunnen aansluitend aan het programma dat om 20:45 uur afgelopen is, een nabijgelegen café opzoeken om de wedstrijd te bekijken.
 • Hoe laat begint op zaterdag 22 juni de Opera Sing Along?
  De Opera Sing Along op zaterdag 22 juni begint om 20:30 uur.
 • Hoe kom ik aan plaatsen bij Opera op de Parade?
  Je hoeft je niet aan te melden voor Opera op de Parade. Het is een gratis toegankelijk evenement. Je mag zelf een zit- of staanplek uitzoeken op de Parade.
 • Hoe laat mag ik plaatsnemen op de Parade?

  De Parade wordt in de loop van de middag vrijgegeven. Het exacte tijdstip wordt kort van tevoren bepaald en is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij hitte wordt het plein later vrijgegeven, om te voorkomen dat mensen te lang in de zon zitten te wachten.
 • Is het meebrengen van een eigen stoel toegestaan?

  Op donderdag 20 juni is het, tijdens de 2 opera's van Rossini, toegestaan om je eigen stoel mee te nemen. Het Feelgood concert op vrijdag 21 juni en Opera Sing Along op zaterdag 22 juni zijn twee sta-evenementen. Op deze dagen is het meebrengen van een eigen stoel niet toegestaan.
 • Waar kan ik het beste parkeren?

  De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn de Wolvenhoek en de Sint-Jan. Voor meer informatie over parkeren in Den Bosch verwijzen we je graag naar de website van Visit Den Bosch.
 • Zijn er invalideparkeerplaatsen in de buurt?
  Rondom de Parade en in de stad zijn een aantal invalideparkeerplaatsen te vinden. De app van Visit Den Bosch geeft aan welke gehandicaptenparkeerplaatsen in de stad nog vrij zijn en helpen je er naartoe te navigeren. Download hem hier voor iOs of Android.
 • Waar kan ik het beste mijn fiets stallen?
  De dichtstbijzijnde fietsenstalling is de Kerkstraat. Voor andere fietsenstallingen verwijzen we je graag naar de website van Visit Den Bosch.
 • Hoe lang is de Parade lopen vanaf het Centraal Station ’s-Hertogenbosch?
  Vanaf het Centraal Station ’s-Hertogenbosch loop je in ongeveer 15 minuten naar de Parade. Voor meer informatie over het OV verwijzen we je naar de website van Visit Den Bosch.
 • Is Opera op de Parade rolstoeltoegankelijk?
  Opera op de Parade is zeker rolstoeltoegankelijk. We hebben een speciale plek op de Parade ingericht voor rolstoelgebruikers. De begeleider moet op donderdag 20 juni wel zijn eigen stoel meenemen. Vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zijn twee sta-evenementen, daar is het meebrengen van een eigen stoel niet toegestaan.
 • Wat doet Opera op de Parade aan duurzaamheid?
  Opera op de Parade zet voldoende afvalbakken op de Parade neer om je afval weg te gooien. Daarnaast staan er twee tappunten van Brabant Water op de Parade, waar je je eigen fles met water gratis kan vullen.
bottom of page