top of page

Samenwerkingspartners

DSC_4679.JPG

Opera op de Parade wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente ’s-Hertogenbosch, het International Vocal Competition ’s-Hertogenbosch (IVC), de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch en Huis73.

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Cultuur brengt zoveel. Het is een bron van vernieuwing en zet aan tot creëren, beleven en denken. Het brengt mensen samen, en het draagt bij aan de aantrekkelijkheid van onze stad als woon- en werkgemeente en aan de lokale economie. Cultuur is van waarde voor iedereen. Culturele voorzieningen, evenementen en activiteiten spelen een belangrijke rol in het dagelijkse sociale leven in ’s-Hertogenbosch en karakteriseren ons als gemeente.

 

Het is onze ambitie om onze kracht verder uit te bouwen en de positie van Cultuurstad van het Zuiden te versterken. Hiermee houden we de gemeente ook in de toekomst levendig voor onze huidige bewoners en aantrekkelijk voor nieuwe bewoners. Dit draagt eveneens bij aan het vestigingsklimaat voor bedrijven en maatschappelijke organisaties. We willen ook in de toekomst een aansprekend, prikkelend en divers cultureel aanbod voor onze bewoners hebben, waarin iedere inwoner op zijn of haar manier kan deelnemen aan cultuur. Daarnaast willen we ervoor zorgen dat meer cultuurtoeristen de weg naar ’s-Hertogenbosch blijven vinden voor kwaliteitsaanbod. Dat is niet alleen belangrijk voor de vitaliteit van de culturele organisaties, maar ook voor economische spin-off. Door te versterken waar we goed in zijn, door het blijvend innoveren van het aanbod, en door cultuur en mensen nog beter aan elkaar te verbinden, blijven we ook in de toekomst dé Cultuurstad van het Zuiden voor onze bewoners en bezoekers. – Bron: Cultuurnota ‘s-Hertogenbosch

International Vocal Competition (IVC)

Met enthousiasme, ervaring, betrouwbaarheid en creativiteit zorgt de IVC al 68 jaar voor muzikale hoogtepunten en een kunstbeleving in ’s-Hertogenbosch. De IVC staat garant voor klassieke vocale muziek van wereldkwaliteit. En voor collegiale samenwerking met alle organisaties die van onze kennis en contacten willen profiteren. Tegelijkertijd werken we actief aan het vernieuwen van de vorm, de presentatie en ons publiek. De International Vocal Competition ’s-Hertogenbosch (IVC) ’s-Hertogenbosch wordt wel de ‘muzikale Tefaf van Noord-Brabant’ genoemd. Zangers van alle nationaliteiten (79 nationaliteiten in de afgelopen 5 jaar) komen vanwege de IVC naar ’s-Hertogenbosch. Wereldsterren zijn op het toneel van het Theater aan de Parade geboren.Onze “singing battle” biedt muziek van de renaissance tot en met de 21e eeuw, maar met een spannend element: de wedstrijdvorm. Jong talent treedt op voor een prominente internationale jury, een internationale pers-, een jongerenjury en een enthousiast publiek. Telkens komen er uitzonderlijke zangers vanuit heel de wereld naar het zuiden van Nederland. De beste wint.

De IVC voert een Triple-O-status: ontdekken, ontwikkelen en overdragen. Wij willen de vreugde en de onuitputtelijke rijkdom verbonden aan het zingen van opera, lied of oratorium delen op een unieke, gastvrije manier. Wij doen dit voor iedereen. Ook voor hen die er minder vertrouwd mee zijn.

De IVC is voor vele beginnende zangers een onmisbare schakel tussen opleiding en beroepsleven en een sprong naar de wereldtop. Met onze expertise ondersteunen wij onze collega’s in zowel de professionele als de amateurwereld.

koninklijke harmonie

In 2024 bestaat de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch 130 jaar. Zij is daarmee in 's-Hertogenbosch de oudste en enige vereniging met het predicaat Koninklijk. De harmonie heeft 98 leden verdeeld over het orkest en opstaporkest, een mooie mengeling van actieve leden in de leeftijd 13-85jr. Samen maken zij zich sterk voor een goed cultureel klimaat door de uitvoering van concerten en andersoortige optredens. 

 

Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch werd in februari 1894 opgericht als Vereniging Neerlandia en op 1 augustus 1894 "geadopteerd" als bedrijfsvereniging van de sigarenfabrieken Goulmy en Baar. Na het faillissement van de sigarenfabrieken in 1929 is zij op eigen benen komen te staan onder de huidige naam, Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch.

Huis73

Huis73 komt voort uit een samenvoeging van Muzerije, Bibliotheek ’s-Hertogenbosch e.o. en Bureau Babel.

Het is een cultuur-educatief platform voor kennis en talentontwikkeling. We stimuleren en faciliteren lezen, leren, creativiteit en burgerschap.

bottom of page